Auto verhuur

Een auto huren in Las Vegas is in de meeste gevallen een goed idee. (Tenzij je van plan bent om je de hele vakantie in de vele casino’s van Las Vegas te begraven natuurlijk ;) Want wie in Amerika ook iets van de omgeving wil zien kan eigenlijk niet zonder.

Maar waar kun je een auto huren in Las Vegas? Waar moet je sowieso op letten bij autoverhuur in Amerika? Is een verzekering afsluiten voor het huren van een auto echt nodig? En is prijzen van huurauto’s vergelijken nog de moeite waard? Je leest het hier…

Auto huren in het buitenland: algemene informatie
Bij het huren van een auto in Las Vegas let je uiteraard in de eerste instantie op de algemene punten die sowieso gelden bij autoverhuur in het buitenland. Namelijk:

 • Huurcontract voor de huurauto in orde?
  Zorg dat het huurcontract dat je voor de huurauto ondertekent in orde is. Dat wil zeggen dat ten minste de volgende punten zijn opgenomen in de overeenkomst:

  1. NAW-gegevens en contactgegevens van zowel de huurder als de verhuurder
  2. de namen van ALLE personen die de auto zullen gaan besturen
  3. contactgegevens van de technische dienst van de verhuurder
  4. de huursom die je voor de huurauto moeten betalen
  5. de wijze waarop je de verschuldigde huursom dient te betalen
  6. de hoogte van de borgsom
  7. het kenteken van de betreffende huurauto maar ook het merk en type
  8. de huurperiode die je overeenkomt
  9. de exacte kilometerstand op het moment dat je de huurauto meekrijgt
  10. eventuele schade die al aanwezig is op het moment dat je de huurauto meekrijgt (Tip: indien van toepassing, maak foto’s van de reeds aanwezige schade aan de huurauto.)
  11. welke verzekering er is afgesloten voor de huurauto en wat daarbij het eigen risico (NB: een verzekering keert bij schade als de naam van de bestuurder van de huurauto in het huurcontract is opgenomen! Zie punt 2.)

   

 • Zorg dat je het huurcontract van je huurauto snapt voordat je deze ondertekend
  In het Nederlands kan de taal van contracten en verzekeringen al knap lastig zijn. Laat staan wanneer je in het buitenland een overeenkomst voor een verzekering voor een huurauto moet ontcijferen. Daarom een lijstje met veelvoorkomende Engelstalige afkortingen voor verzekeringen:

  1. Additional Liability Insurance (A.L.I.): Hiermee kun je financiële aansprakelijkheid tot een vastgesteld maximum verhogen.
  2. Collision Damage Waiver (C.D.W.): De standaarddekking van een huurauto is vaak niet toereikend. Een C.D.W. is een extra cascoverzekering als aanvulling op deze standaarddekking.
  3. Liability Insurance Supplement (L.I.S.): Is hetzelfde als de A.L.I. Zie eerste afkorting in deze lijst.
  4. Loss Damage Waiver (L.D.W.): Een Collision Damage Waiver maar dan met aanvullende dekking voor schade veroorzaakt door diefstal en vandalisme.
  5. Super C.D.W. (S.C.D.W.): Deze verzekering is vergelijkbaar met een all-riskverzekering. Er is sprake van een minimaal of zelfs helemaal geen eigen risico.
  6. Personal Accident Insurance (P.A.I.): Deze verzekering keert uit bij letsel of overlijden. De P.A.I. is dus een inzittendenverzekering.
  7. Personal Effects Coverage (P.E.C.): baggageverzekering
  8. Personal Effects Protection (P.E.P.): Net als de bovengenoemde P.E.C. een baggageverzekering.
  9. Carefree Personal Protection (C.P.P.): Een uitgebreide personen- en bagageverzekering met aanvullende dekking voor medische hulp in het geval van noodsituaties. De C.C.P. wordt soms ook aangeduid als “PERSPRO”.
  10. Theft Waiver (T.W. of T.H.W.): Voorziet in dekking van schade veroorzaakt door diefstal. Bij een Theft Waiver is in veel gevallen sprake van een eigen risico.
  11. Super Theft Waiver (Super T.W.): Net als de bovengenoemde T.W. een diefstalverzekering maar dan met een minimaal of zelfs geen eigen risico.
  12. Uninsured Motorist Protection (U.M.P.): Een verzekering die aanvullende dekking biedt bij letsel/overlijden veroorzaakt door een onverzekerde betrokkene. Deze verzekering biedt eveneens dekking bij schade waarbij de dader is doorgereden.
 • Zorg voor een goede verzekering
  Het lijkt misschien een inkopper, maar zorg voor een goede verzekering die ook dekking biedt bij letselschade als gevolg van een ongeval met een huurauto, schade aan een huurauto en bij schade veroorzaakt met een huurauto.LET OP: alleen een reisverzekering is meestal niet voldoende. Een aanvullende verzekering voor een huurauto afsluiten kan dan nodig zijn.NB: De regels voor verzekeringen in Amerika verschillen van staat tot staat. Dus wil je een auto huren in Las Vegas, ga dan van te voren na of je voldoende verzekerd bent of misschien aanvullend een verzekering afsluiten voor je vakantie in Las Vegas nog nodig is.

  Heb je vanuit Nederland je verzekering voor een huurauto al goed geregeld? Laat je dan vooral niet nog een verzekering aansmeren door het autoverhuurbedrijf!

 

 • Geldige creditcard verplicht wanneer je een auto wilt huren
  Autoverhuurbedrijven stellen het hebben van een geldige creditcard verplicht. Wil je een auto huren in het buitenland, dan ben je tevens verplicht om een machtiging te ondertekenen  waarmee de autoverhuurder de garantie heeft dat het borgbedrag, kosten voor schade, het eigen risico en mogelijke verkeersboetes indien nodig geïnd kunnen worden.

  Bang dat de autoverhuurder onterecht bedragen van je creditcard afschrijft? Niet nodig. Mocht dit zich echter toch voordoen, dan kun je altijd een beroep doen op je creditcardmaatschappij. Er vanuit gaande dat je alle bewijzen hebt (facturen, betalingsbewijzen, pinbonnen, huurovereenkomst, enz.) en dus kunt aantonen dat jij alles met betrekking tot de huurauto volgens afspraak hebt afgewikkeld, dan kun je onrechtmatige afschrijvingen altijd terug laten draaien.

 • Technische problemen met de huurauto gedurende de huurperiode
  Constateer je technische problemen met een huurauto tijdens je huurperiode? Neem dan sowieso direct contact op met de verhuurder. In principe is de autoverhuurder verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing.

  Let op: Los je het technische probleem zelf op zonder eerst contact op te nemen met de autoverhuurder? Dan kan het mogelijk lastig worden om achteraf de gemaakte kosten te verhalen. Sterker nog: blijkt de uitgevoerde reparatie niet goed gedaan te zijn, dan kan de verhuurder jou daarvoor verantwoordelijk stellen!