Welkom in Las Vegas

What happens in Vegas, stays in Vegas…

Gevleugeld, bekend of juist berucht. Maar vrijwel iedereen die wel eens van Las Vegas heeft gehoord (!) zal deze uitpraak kennen. En met goede reden…

Las Vegas, de bekendste stad van de Amerikaanse staat Nevada spreekt tot de verbeelding. Las Vegas is als stad een “persoonlijkheid” op zich, net zoals New York City dat is voor de Amerikaanse hitserie “Sex and the City”. Het is een stad met een turbulente historie die niet zelden de grenzen van het toelaatbare overschreed.

Sin City
Maar “toelaatbaar” is een term die in Las Vegas sowieso een hele andere lading lijkt te hebben. Las Vegas lijkt zijn eigen ongeschreven wetten te hebben die bezoekers  toelaten om te ontsnappen aan veel van de geldende regels van hun leven buiten Las Vegas. Niet voor niets wordt deze stad ook wel “Sin City” genoemd. Las Vegas is in dat opzicht een wereld op zich. En what happens in Vegas, stays in Vegas…

Las Vegas en “The Strip”
Hoewel Las Vegas een fikse stad is met een oppervlak van een slordige 350 km2, wordt met de naam “Las Vegas” in de meeste gevallen de Las Vegas Strip bedoeld: een 6,8km lang stuk van één straat, de Las Vegas Boulevard. Het is de Strip die je de iconische skyline biedt die vooral na zonsondergang tot leven komt.

Informatie over Las Vegas
Heb je ook een reis naar Las Vegas geboekt of ben je van plan om dit te doen? Kijk dan vooral verder op deze site! We bieden allerhande handige praktische informatie over Las Vegas, leuke wist-je-datjes en meer die je verblijf in Las Vegas nog leuker kunnen maken!

Gokken in Las Vegas
Gokken in Las Vegas is als pizza eten in Italië. Dus bereid je goed voor en bekijk de spelregels van de meest gespeelde gokspellen in Las Vegas:

De Las Vegas Strip skyline

De Las Vegas Strip skyline